So smiechom do nového roka

Tohtoročný Silvestrovský Joy Day  na Antariku sa skladal z dvoch večerov.

Mala som tú česť  pripraviť program na prvý večer.

S Dankou z Bratislavy sme dali hlavy do hromady a začali vymýšľať už cez Vianoce.

Danka mala nápad urobiť pozitívne noviny na spôsob správ v televízii.

V sobotu večer sme posťahovali pekné a vtipné videá z internetu a napísali k nim siahodlhé komentáre, ktoré sa na druhý deň museli poskracovať spolu s niektorými dlhšími video záznamami.

Najkrajšie video, čo všetci potvrdili, bolo o našej planéte – Zem.  Musím sa priznať, že ma naozaj dojalo. Vždy ma dojíma, keď vidím našu nádhernú planétu z vesmírneho pohľadu.

Tancujúci papagáj, alebo Dankin jednoročný telefonujúci synovec a video z rozosmiateho metra  naštartovali príjemnú a vtipnú náladu na celý zvyšok večera.

Vtipné bolo aj to, ako sa v sobotu ráno Danka zobudila so smiechom lebo prvé, čo ju napadlo, keď otvorila oči bolo, ako sa budeme ako televízni redaktori volať: Konrád Suchý a Eliška Mokrá….. J

Zvyšok programu už dotvorili  krátke scénky:  Prestha s Dankou ako Popoluška s macochou, Sadajyoti  ako ošklbaná zlatá labuť, Ema s Anushobhini  jako majster a žiak a Peťka s Martínkom , ktorí boli na takomto programe a zároveň jeho súčasťou po prvýkrát.

Vďačná som bola, keď sa mi do programu nahlásili Udbhasita a Danka s divadelnými hrami z novej knižky „ O Zlatej Labuti“ a naše Zlínske dievčatá boli ochotné zahrať hru, ktorú som zbúchala z dvoch príbehov z tejto knižky. V Československu máme naozaj veľmi nadané herečky a hercov.

Potvrdil to aj nasledujúci večer, ktorý mali na starosti Vláďa a  Pepíno so svojimi pomocníkmi. Ten som si konečne užila aj ja už jako diváčka a nielen ako scénáristka alebo herečka.

Ja som si to najviac užívala v roli moderátorky s fialovými vlasmi. Po vtipných videách sa mi smiechom zaslzili oči tak, že som nevedela přečítat ďalšie riadky. Pekne som  koktala a neveriaco vypliešťala oči na papiere pred sebou. Ľudia sa na tom smiali, akoby to bolo nacvičené.